IDAG har jag äntligen hunnit köpa alla julklappar på min lista och jag känner mig oerhört nöjd med mig själv. Tur att jag hade en lista över allt som skulle införskaffas, då var ju mer än halva jobbet redan gjort, så att säga. Nu är även de sista rimmen färdiga och i princip så har alla paket ett rim av något slag - bra eller dåligt (många är riktigt, rikigt dåliga, men det hör ju till...) ;-)
Ikväll är jag alldeles ensam hemma, då barnen redan är hos Mormor & Moffis och själv åker jag dit efter att stallet är klart och lagom till våran jullunch. MUMS! Vi har starka traditioner och inget får rubbas.
Dan före doppardagen: Danai klär granen hos mormor & moffis
Julafton: Lunch består av ett STORT julbord. Efter Jul så bestämmer vi alltid tillsammans att nästa år ska det vara mindre mat på julbordet, men nix... Lika mycket varje år!
Middag är ALLTID lutfisk men alla tillbehör: vitsås, skirat smör, små djävla ärtor, kokt potatis och som avslutning apelsinris.
Efter middagen är det någon som måste gå ut en sväng och VIPS så kommer Jultomten! En oöverträfflig mängd paket delas ut och när alla har sina paket intill sig så börjar vi öppna. En efter en. Hela proceduren tar ett antal timmar och vi gör några avbrott för toabesök och Irish Coffee. Alltid. Punkt.
Juldagen är en lat dag med sen frukost och julbordsrester till lunch (repeteras varje dag i olika former under kommande veckor). Middagen blir min amerikanska fyllda kalkon med mos gjort på yams (sötpotatis), ungsstekt potatis, gräddsås och givetvis Cranberry sauce (tranbärsgelé). Fyllningen är gudomlig och består av ris, köttfärs, plommon, äpplen, torkade blåbär (nytt för i år) och en massa andra hemlig ingredienser.
Som tur är så har vi superduperbra hjälp med stallet, så jag far iväg imorgon och behöver inte komma hem förrän på annandagen! Det känns helt underbart!!!
GOD JUL OCH ÄT INTE FÖR MYCKET!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar