Hästskötare, vedpanneeldare, jobb, kock (Marcus var hemma och ville ha lunch!), jobb, tennismorsa... och sist men inte minst...KOCK igen!
Det är alltid lika svårt att välja vad det ska bli till middag, så jag gav Marcus två alternativ - Briami (grekiska grönsaker i ugnen) eller köttgryta. Köttgryta blev svaret. Hmmm... Nästa problem: Vad ska jag ta fram ur frysen? Jag bestämde mig för att börja i fel ända och kolla vad jag hade hemma i skafferiet och kryddhyllan och låta slumpen avgöra. Det första som jag såg på kryddhyllan var faktiskt stjärnanis! Ett knepigt val, men väldigt spännande! Stjärnanis är alltså frukten från ett litet, ständigt grönt magnoliaträd med gulvita små blommor, som utvecklas till centimeterstora stärnformiga hårda frukter. De skördas strax innan de mognar, varefter de soltorkas.Kryddan doftar som en gammal konfektbutik och har smak av lakris och anis men är inte så nyanserad och lite bittrare.
Resten blev enkelt och det var bara att plocka fram lite kött ur frysen - Vildsvinsgryta men stjärnanis, kanel & rotfrukter!
Nu står det en gryta och puttrar på spisen och om jag kunde buteljera doften så skulle jag bli rik som ett troll!!!
Btw, mina tulpaner är betydligt lyckligare idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar