Att laga mat är balsam för själen för mig och ikväll slog jag till med en rejäl middag, även om vi bara var 4 personer. Känns alltid skönt när jag får härja fritt och hitta på en massa gott. Att det sedan uppskattas och äts upp är en stor bonus, men inte helt nödvändigt - det är sjävla lagandet som är befriande!
Det blev följande (för den som har ett kulinariskt intresse):
- Marinerad & grillad fläskfilé
- Grillade, färska champinjoner med lite Jack Daniels glaze på
- Grillade majskolvar med smält smör
- Tirokafteri (röra av feta, färskpressad vitlök & olivolja)
- Bakad potatis med smält smör och/eller sour cream sauce
- Äkta grekisk sallad
- Sallad på röda linser
- Grillat lantbröd med hackad feta & tomat
OK, nu står magen iaf i 4 hörn, men väl värt att lida lite så här i efterhand. Vi satt dessutom ute och åt, fäktandes med alla mygg. Fy faaan va mygg det är! Jag införskaffade en liter billigt diskmedel på ÖoB idag och den tänker jag valsa runt gården med imorgon och skvätta i alla vattendrag, typ diken, pölar mm. Döööööö mygghelveten....!!!!!!!!!!
Imorgon är det visst midsommarafton, och då antar jag att vi ska äta ännu mer mat, precis så som man gör på alla högtider runt om i världen. Varför ska allt firas med just mat? Att det skulle bli sill och potäter på Klarsgården är helt uteslutet, det kan jag säga med en gång. Asså, det är verkligen ingen höjdare så varför pina sig själv? Jag äter om jag blir bjuden men om jag måste äta rå firre så väljer jag hellre sushi! Någon läcker silltårta som min moster Barbro gör skulle jag iof kunna tänka mig, men inte bara sill rakt upp och ner. Urk. Snapps är ju faktiskt ännu osmakligare. Näää, jag kör mitt vanliga race med det som vi tycker är gott. Punkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar