Klarsgården

Klarsgården
Min underbara gård

måndag 24 september 2012

Hemresan från Ljungby, en dans på rosor

Om resan ner till Ljungby var asocial, så var hemresan tvärtom! Undrar hur många gånger vi konstaterade glatt att Tango är fantastisk. Vi var rörande överens om vilken tur det är att vi köpte just Tango. Vilken tiger Tango är. Vilken hoppteknik Tango har. Hur mycket vi älskar denna underbara ponny som bara levererar och levererar, osv, osv. Ett par gånger varje timma så tog Danai fram videokameran och tittade på en runda eller två. Vi njöt i fulla drag och stundom blir Danai faktiskt så rörd av Tangos bravader så att tårarna trillade! Men tänk om bommen hade legat kvar i dagens omhoppning i MsvB+5 där Danai hade överlägset bästa tid. Då hade Danai vunnit klassen OCH meetingpriset (en tjusig italiensk sadel), men vi är ändå såååå nöjda med dagens prestation: 6a i klassen och 5a Globenkval #2, totalt så ligger nu Danai och Tango på en delad 3e plats ... och 4 st får vara med på Globen. 2 kvaltävlingar kvar.....

När jag traskade runt med Tango efter dagens klass så kom det fram en karl som pekade på henne och frågade om det var Tango. Japp, det var det ju. Han ville veta om hon var till salu. Nä, hon är inte till salu berättade jag. OK, men om du SKA sälja henne, hur mycket vill du ha för henne, frågade han. Tja, det kan jag ju inte svara på eftersom jag inte ska sälja henne förklarade jag snällt. Jag sa att Danai ska rida Globenkvalen och förhoppningsvis inomhus-SM så det var inte aktuellt just nu. Då berättade han att det är svårt att sälja hästar nu så det gäller att passa på när tillfälle bjuds. Duh, jag kanske är blond men inte så jävla blond, men hon är INTE till salu just precis nu. Punkt!

2 meetings = 6 starter = 6 placeringar. Inte så pjoskigt, eller hur?

Du kanske tror att jag kastar mig på telefonen och ringer till Avesta Tidning varje gång Danai går i mål, men så är faktiskt inte fallet. Farbror Lars-Erik Bärtilsson ringer alltid mig efter sista klassen på varje meeting. ALLTID! Han har stenkoll på var vi är och följer Danai som en hök via http://online.equipe.com/. Undrar om han dessutom har den där funktionen att få uppdateringar om henne via SMS? Han ringde som vanligt idag när vi höll på att packa, mocka och försöka komma iväg hemöver. Antar att det kommer en blänkare i tidningen imorgon redan.. eller kanske på onsdag. Tidigare så tyckte jag att det var lite jobbigt eftersom Danai var med i tidningen nästan varje vecka, men va tusan... Danai är ju jävligt duktig och jag kan ju liksom inte ta ifrån henne det för att andra ska behagas. Förstår du hur jag menar? Jag kan ju knappast be honom att INTE skriva om Danai så ofta.... eller?

Hemresan... Jag är verkligen glad att jag fick bra tips om att ta en annan väg hemöver och måste komma ihåg att tacka fam. Lundin för det. De bor bara ett par km härifrån och hade valt en betydligt smidigare väg än den min GPS & Eniro valde åt mig på nervägen. Fy faan för vägen via Medevi! HUA! Hem blev det E4an hela vägen till Norrköping och sedan norrut via Katrineholm till Västerås. Supersmidigt och resan tog "endast" 8 hr (jämfört med 9,5 på nervägen).

Nu är livet inte riktigt så smidigt längre. Efter 2 burkar Red Bull, en dubbel-Snickers och ett paket Dextro, så är huv'et i spinn & kroppen går på högvarv och jag har mitt vanliga problem - kan inte varva ner! Just nu så känns det som om jag skulle kunna vara vaken tills imorgonbitti, men hur skulle jag då klara av dagen? Nä, det funkar givetvis inte alls... Tyvärr. Det kommer bli en kort, tämligen sömnlös natt och en tuff dag imorgon.

Marcelos, som har varit hemma, har varit superduktig idag och eldat för första gången denna höst, så vi kom hem till ett varmt och mysigt hem. Vilken kille jag har. Älskade grabb! <3 Yvonne, Liselotte, Nina, Maria och Marcelos har skött hästarna och stallet dessa dagar och fy tusan va glad jag är att ha sådan suverän hjälp när vi är bortresta! Jag är verkligen lyckligt lottad. :-D

Nu är det bara mina hysteriskt skrikande siameser
som inte är nöjda....
MATTE... SOVA ... NUUUUU!













1 kommentar:

  1. Stort Grattis, ni förtjänar alla framgång och det är väl klart att tidningen ska få skriva om Danai och hennes framgångar, inte skulle en hockey eller fotbollspappa tänka som du gjorde nu? ;)

    SvaraRadera