Klarsgården

Klarsgården
Min underbara gård

onsdag 12 september 2012

Vattenkriget är snart ett minne blott för min del

Det var ett tag sedan, men jag har tidigare rapporterat om "vattenkriget" här i min lilla by. Vi har en vattenförening, inte kommunalt vatten, och "kriget" handlade om att när den stora vattenpumpen pajade och en liten skulle användas i väntan på reservdelar från utlandet. Då bestämde sig gubbarna för att vattnet inte skulle räcka om det var igång på nätterna. Punkt. Att hästarna inte dricker på deras förbestämda tider brydde de sig inte ett dyft om, osv, osv. En jävla massa tjafs blev det faktiskt.

När de väl satte igång vattnet i någon timma på morgonen så fick jag spola och spola för att få fram rent vatten ur de gamla ledningarna, fräscht vatten som hästarna kunde dricka. Det gick då åt betydligt mer vatten än vad det normalt gör, och dessutom är man ju så illa tvungen att köra tvättmaskin, diskmaskin, duscha, spola toaletter, vattna, bunkra i dunkar osv... Vatten, vatten, vatten, allt cirkulerade kring livets elixir i några veckor! Vatten blev en lyx, inte en självklarhet.


Sedan då? Tja, då bestämde sig gänget för nästa roliga lilla grej. Jag (och alla andra som äger stora djur - dvs alla 2) måste antingen betala en schablonsumma per djur/år till vattenföreningen eller sätta in en vattenmätare på egen bekostnad (á 10,000:-) och sedan betala för mängden vatten som går åt. Om man har en massa får så tror jag att man slipper allt detta (antar att får inte dricker vattenföreningens vatten?), bara koägare (1 st) och hästägare (2 st) drabbas av denna nya regel.


Under sommaren har jag ängnat mig åt lite forskning i ämnet och imorgon påbörjas mitt senaste projekt: Brunnsborrning på Klarsgården!



Tyvärr så kommer jag inte vara här när projektet drar igång på fredag, inte heller när söndagens tipspromenad går rakt förbi det pågående arbetet, men jag kan tänka mig att det blir måååånga nyfikna som är med på just denna söndagspromenad rakt över min gårdsplan. På engelska kallas de för "rubbernecks". Hehe!


Vattenföreningen då? Ja ni, de kan behålla sitt vatten och leva livets glada dagar utan mig och mina törstiga djur... och hoppas att de kommer ihåg att stryka mig från jourlistan!















1 kommentar:

  1. Ha ha ha, det görs samma här ock. =D "Stora djur innebär stora fel"... undrar vad det betyder EGENTLIGEN.

    SvaraRadera