Klarsgården

Klarsgården
Min underbara gård

onsdag 19 december 2012

Ett litet kärleksbrev

Idag fick jag ett litet kärleksbrev i brevlådan. Hur roligt är inte det? Man blir ju liksom varm i hela kroppen när man får ett kärleksbrev, eller hur?

Detta är nu resultatet av ett litet vattenkrig  jag har haft med Hedes vattenförening som handlade om att djuren måste ha fri tillgång till vatten och att de inte kan förväntas dricka på bestämda tider enligt styrelsens schema.  Att iaf låta hästarna dricka sig otörstiga nattetid när alla människor sov var helt otänkbart enligt den eminenta (och snart fd) styrelsen. Att mina kusar dessutom skulle dricka 20m3 vatten är ju så skrattretande så jag nästan trillar av stolen som jag sitter på! 20 kubik?! Vet ni hur mycket 20 kubik vatten är? 


Det som inte står i brevet däremot är att jag fick rätt. Det gick att ha vattnet på under nätterna utan att vattnet tog slut trots att jag motarbetades av precis alla i styrelsen. Makt, min vänner, är mycket potent och ska enbart ges till de som klarar av att vara ödmjuka, framförallt när det gäller något så livsviktigt som djur och vatten.

Jag är iaf mäkta imponerad av att styrelsen följer min lilla blogg och bara det är ju helt underbart och gläder mig djupt in i själen. Synd att de bara nämnde bloggen i sitt lilla brev och inte la till en länk dessutom, så att alla övriga medlemmar kan ta del av min ganska vardagliga vardag på Klarsgården. Vilken suverän reklam (om ändock ganska tråkig läsning för alla inblandade). Hoppas även att styrelsemedlemmarna kommer ihåg att ta upp alla sina arvoden i sin inkomstdeklaration denna gång.

Till syven och sist så hoppas jag verkligen att styrelsen dessutom har uppmärksammat att min nyborrade brunn funkar fantastiskt bra men att ingen från vattenföreningens fd styrelse bjuds på en ynka deciliter vatten nästa gång byns vattenpump går i graven... Alla andra är varmt välkomna att ta för sig. Jag bjuder!

3 kommentarer:

  1. Hahaha  En häst dricker ca 30-40 liter vatten per dag och så mycket som upp till 60 liter om det är varmt.

    Det var jäkla stor prästgård du har, om hästarna dricker 50 liter om dygnet hela året skulle du ha 400 hästar!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sannoliksläran verkar inte ha fastnat, så vi får nog önska föreningen lycka till i framtiden!

    Agneta

    SvaraRadera
  2. http://www.horseway.se/hur_mycket_vatten_behover_hasten.htm

    en stor häst kan dricka ca 50 l vatten per dygn en mjölk ko upp till 40 - 50 l per mjölknings tillfälle
    läs på www adresen ovan

    SvaraRadera
  3. Fast det kanske var en årsförbrukning?

    SvaraRadera