Klarsgården

Klarsgården
Min underbara gård

torsdag 6 december 2012

Idioter

Det finns många idioter, både i vårat avlånga land och utanför dess gränser.

Just nu så anser jag faktiskt att jag själv tillhör den kategorin. Under eftermiddagen åkte jag till stan för att leverera paket till Posten... i snöstorm! Snöröken var så tät att stundom kunde jag inte ens urskilja åt vilket håll jag färdades. Läskigt värre och, trots att jag valt den störst av 3 möjliga bilar, kröp jag fram längs med 68:an i sakta mak. Givetvis så kom det både bilar och långtradare i full kareta och körde om mig och det gjorde ju inte livet enklare. Dessa förare hamnar självklart och per automatik också i klassen idioter.

Sedan tycker jag nog att det måste vara ett gäng idioter som bjuder och betalar 15,1 miljon för en lite, gammal staty på 38 cm som såldes av auktionsfirman Bukowski häromsistens. Fattar ni att det betyder att någon fick betala 390,000 riksdaler per cm! Köp 3-4 enorma hästgårdar i Dalarna eller en pytteliten tänkande gubbe. Undrar vad jag hade valt?

Men dagen till ära går det största idiotpriset till det holländska företaget Mars One. Mars-One planerar att skicka folk till planeten mars år 2023 (10 år innan NASA). Hur ska då detta privata företag bekosta denna otroliga  investering på sisådär $6 miljarder till att börja med? Jo, det ska göra en reality show av det hela och filma pionjärernas vardag á la Big Brother. Det tar 7 månader att resa dit och de planerar att skicka 4 personer vartannat år. 4 personer, vänta 2 år, 4 personer till osv tills de har en hel koloni som, enligt deras hemsida, bor i små uppochnedvända muffinsform-liknande byggnader. Redan 2013 så ska de börja leta efter sina kolonister, så det är bara att skriva till dom och anmäla sitt intresse. Det finns bara en liten hållhake - resan är "one way". Det finns tydligen inget ekonomiskt försvarbart sätt att ta HEM pionjärerna... Idioter!

1 kommentar:

  1. Perfekt, då ska jag boka några platser och bjuda berörda parter på. Perfekt! Lova att ingen hemresa ingår!!

    SvaraRadera