Klarsgården

Klarsgården
Min underbara gård

torsdag 13 december 2012

Stress

Om endast EN vecka så åker vi till Karibien på kryssning och då tänker du säker... ÅH, vilken tur du har! Eller ÅH, va skönt, eller ÅH, va lyxigt, eller ÅH, va skönt med 30 graders värme och solsken! Och jo, förvisso så är det allt detta, men även ett stort stressmoment i mitt liv!

Först och främst djuren! Tack o lov så har jag fantastisk hjälp med både hästar och katter (lite tur i oturen att vi inte har någon jycke just nu). Men programmet är under bearbetning och jag hoppas att det kommer att fungera med hjälp av underbara Maria, Yvonne, Nina (www.stalltjansten.se) och Liselotte. De kommer även att titta till missarna i huset och se till att det finns mat, vatten osv.

Sedan är det värmen! Jag planerar att elda som faan innan jag reser och sedan slå på elpatronen. Tyvärr så går det en fas titt som tätt och jag får byta säkringarna som just nu poppar som popcorn. Lite oroväckande minst sagt, men en elektriker kommer ut hit imorgon för att se var det brist. Hoppas att han hittar något, annars höjs min nervositet ytterligare ett snäpp.

Vidare så har vi problematiken med klädsel! Vissa av middagarna på kryssningsfartyget är formella och då krävs det långklänning/aftonkläder. Öh, undrar hur det ska funka? Jag var iof på kryssning när jag var gravid i 6-7e månaden med Danai innanför linningen, och kanske jag får plats i någon av dessa stassar? Undrar också om någon skulle märka att jag har gympadojjor på fossingarna om klänningen är lång nog... Förvisso så ligger det mer än 50 par högklackade pumps i lådor någonstans på en loge men att knalla omkring i sånna känns inte aktuellt. URK!


Jag ser mig själv ligga där på akterdäck som en strandad och fet albinoval, knappandes febrilt på min  smartphone, inloggad på SMHIs hemsida samtidigt som jag febrigt skickar SMS till alla hemöver och kollar läget... igen och igen och igen! Alternativet är en BURKINI!


Sist men inte minst är det håret! Jag har som ni alla vet kort hår. Hade det varit långt så skulle jag kunna   klippa om det, klippa det bättre. Tyvärr så går det inte och sista klippningen var katt-a-strof! Det var en ny tjej på salongen, men inte ny i år, bara ny för salongen. Hur kan man misslyckas med 3-5 cm långt hår?? Jag ser ut som en slickad katt! Jaja, jag släpper loss Danai på det imorgon och hon får göra slingor i moppen, kanske blir lite styrsel på det då...

Det är inte lätt att släppa taget och inte vara den kontrollfreak som jag är. Det här är verkligen stressigt, mycket stressigt!



1 kommentar:

  1. Jag kanske ska börja klippa dig igen så det blir nån ordning ;) Ha det såå trevligt! När ni kommer hem åker vi till Thailand. Pöss påré!

    SvaraRadera