Låter det löjligt? Jo, det kanske det är.men jag längtar faktistiskt efter min grill. Jag älskar verkligen maten i Grekland, eller kanske att jag ska säga att jag älskar råvarora. Tomaterna luktar tomat (vet du ens hur en tomat luktar?). Gurkorna smakar gurka, inte vatten. Löken är så söt så att man kan äta den som ett äpple... osv.
Kvällens middag |
Konstigt egentligen för greker KAN verkligen grilla, till skillnad mot många svenskar.
Veckans kärring är ett nytt påfund som jag funderat på ett bra tag och kommer handla om folk som jag retar mig lite extra på. Det kan var en specifik person, eller en typ av människa. Du kanske känner igen dig själv eller din granne?
Ämnet var alltså Veckans Kärring:
Det är inte helt ovanligt att man ser farbror Svensson lägga i kol i grillen och spruta på 1/2 l tändvätska och futta på. PFFFT... och tändvätskan har brunnit upp och kolen förblir svart och kall. Vad gör han då? Jo, mer tändvätska så klart! Denna gång lyckas han futta på ordentligt och hela grillen brinner nu ordentligt (både utvändigt och invändigt). Så fort den värsta eldsvådan har lagt sig (ca 5 min) så slänger han på färdigmarinerad vakuumförpackad flintastek som i verkligheten är förra årets julskinka som marinerats för att dölja hur den egentligen smakar numera.
Vad händer när man slänger marinerat kött på svart kol? Jo, lågorna får NY fart och köttet brinner vackert i kvällsolen. Resultatet blir alltså bränt kött som luktar & smakar tändvätska! USCH! Köp en gasolgrill istället!
Kärring!
Oj,nu var hon på hugget!
SvaraRaderaHär får man passa sig!
Svensken kanske har en annan ritual med grillandet? Kanske gå långt tillbaka i tiden och man associerar till bålet?Den där lilla köttbiten symboliserar häxan.
SvaraRaderaSjälv hade jag en period när jag och John Blund hjälptes åt med grillandet.När jag vaknade hade han försvunnit och bitatna såg ut som dom ovanför.
Och sen ringde man närmaste pizzeria.
Somliga blev glada och andra sura.